Sposób przygotowania:
Tarta z makiem i rabarbarem
1) Ciasto francuskie wykładamy na papierze do pieczenia i smarujemy je masą makową, omijając boki.
2) Na masy makowej układamy ricottę, robiąc ciapki, zachowując odstęp (tak jak na zdjęciu).
3) Rabarbar myjemy, kroimy w nie za grubą kosteczkę.
4) Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju.
5) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojony rabarbar i podsmażamy.
6) Kiedy rabarbar będzie lekko podsmażony, podsypujemy cukier i mieszamy.
7) Gotowy rabarbar przekładamy na tartę.
8) Jabłko myjemy, kroimy w kosteczkę i rozsypujemy po tarcie.
9) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.
2) Na masy makowej układamy ricottę, robiąc ciapki, zachowując odstęp (tak jak na zdjęciu).
3) Rabarbar myjemy, kroimy w nie za grubą kosteczkę.
4) Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju.
5) Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojony rabarbar i podsmażamy.
6) Kiedy rabarbar będzie lekko podsmażony, podsypujemy cukier i mieszamy.
7) Gotowy rabarbar przekładamy na tartę.
8) Jabłko myjemy, kroimy w kosteczkę i rozsypujemy po tarcie.
9) Pieczemy przez ok. 15 minut w 220 stopniach.