WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska lub dodatek do mięsa, czyli zielone szparagi obgotowane i obsmażone na masełku z dodatkiem bułki tartej i żółtego wędzonego sera.

Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem

 

Sposób przygotowania:

Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem

ETAP 1:

Szparagi zielone umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. W garnku zagotować wodę, osolić i włożyć szparagi tak by główki wystawały ponad wodę.

Szparagi gotować ok. 10 minut, po czym odcedzić. Na patelni rozgrzać masło. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do masła, rozprowadzić równo po patelni. Następnie włożyć ugotowane szparagi. Obsmażyć z każdej strony i posypać bułką tartą. Zamieszać żeby bułka oblepiła szparagi ze wszystkich stron.

Ser wędzony zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać nim szparagi tuż przed zdjęciem z patelni.

Wyłożyć na talerz i podawać na gorąco.

Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem
Szparagi obsmażone i posypane startym wędzonym serem
Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem
Szparagi obsmażone na masełku i posypane bułką tartą
Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem
Ugotowane i odcedzone szparagi włożone na patelnię na rozgrzane masło z czosnkiem
Szparagi na masełku z bułką tartą i wędzonym serem
Surowe szparagi włożone do osolonego wrzątku