Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z fasolką szparagową
Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.
Fasolkę przebrać, odciąć końce, opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, al dente, odcedzić, ostudzić,
Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
Fasolkę przebrać, odciąć końce, opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, al dente, odcedzić, ostudzić,
Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety.
Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.