Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Kotlety mielone z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone w innej wersji niż te tradycyjne. Szybkie i smaczne kotlety z fasolką szparagową na obiad.

Kotlety mielone z fasolką szparagową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlety mielone z fasolką szparagową

Na kotlety

  • mięso mielone - 400 g
  • 1 czerstwa bułka
  • sól i pieprz
  • jajko - 1 szt
  • cebula - 1 szt

Nadzienie

Dodatkowo

Dekoracja;

  • liście sałaty
  • koperek
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z fasolką szparagową
Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić.

Fasolkę przebrać, odciąć końce, opłukać, gotować w lekko osolonej wodzie, al dente, odcedzić, ostudzić,

Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety.

Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor.
Kotlety mielone z fasolką szparagową
Mięso mielone wymieszane i na każdym kotlecie położono fasolkę szparagową