Sposób przygotowania:
Ryż curry z ciecierzycą i mango
1) Ryż biały gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2) Ciecierzycę podsmażamy na rozgrzanej, lekko spryskanej olejem patelni.
3) Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z olejem.
4) Do podsmażonej ciecierzycy dodajemy ugotowany ryż.
5) Mango obieramy, kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ryżu z ciecierzycą.
6) Wszystko razem mieszamy, dodajemy mleczko kokosowe, curry, kurkumę, sól himalajską, pieprz ziołowy i ponownie mieszamy.
7) Nakładamy na talerzyki i podajemy.
2) Ciecierzycę podsmażamy na rozgrzanej, lekko spryskanej olejem patelni.
3) Tuńczyka wyciągamy z puszki i łączymy z olejem.
4) Do podsmażonej ciecierzycy dodajemy ugotowany ryż.
5) Mango obieramy, kroimy w grubszą kostkę, dodajemy do ryżu z ciecierzycą.
6) Wszystko razem mieszamy, dodajemy mleczko kokosowe, curry, kurkumę, sól himalajską, pieprz ziołowy i ponownie mieszamy.
7) Nakładamy na talerzyki i podajemy.