Sposób przygotowania:
Tarta z polędwicy wołowej
Oczyszczoną polędwicę bardzo drobniutko posiekać lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa najlepiej dwa razy.
Obrane pomidory bardzo drobno pokroić albo zmiksować. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa połącz z mięsem. Do masy dodaj żółtka z 3 jaj oraz łyżkę oliwy lub oleju. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Tatara wstaw na godzinę do lodówki. Po wyjęciu uformuj porcje na talerzykach. Udekoruj kaparami, oliwkami i podawaj.
Obrane pomidory bardzo drobno pokroić albo zmiksować. Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Tak przygotowane warzywa połącz z mięsem. Do masy dodaj żółtka z 3 jaj oraz łyżkę oliwy lub oleju. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Tatara wstaw na godzinę do lodówki. Po wyjęciu uformuj porcje na talerzykach. Udekoruj kaparami, oliwkami i podawaj.