Sposób przygotowania:
Tarta z borówkami i frużeliną z wiśniETAP 1:
Mąkę przesiać wraz z kakao. Dodać margarynę, sypką kawę, cukier i śmietanę. Posiekać nożem i zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Następnie wylepić dno i boki natłuszczonej formy na tartę o śr. 27 cm. Nakłuć widelcem. Piec około 15 minut w temp. 180 st. Ostudzić.
ETAP 2:
Zimne ciasto posmarować frużeliną z wiśni.
ETAP 3:
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan- fixu. Stale ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Połowę masy wyłożyć na tartę, powciskać posiekane Ptasie mleczko i posmarować resztą kremu. Wierzch posypać świeżymi borówkami. Przechowywać w lodówce.