Sposób przygotowania:
Tarta z wiśniami
Do przesianej mąki dodać masło i posiekać nożem do uzyskania charakterystycznej kruszonki. Wlać żółtko, doać sól, cukier oraz wodę i zagnieść. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i wsadzić do zamrażalnika na 15 minut.
Formę o średnicy 25 cm wysmarować tluszczem i oprószyć mąką pszenną a następnie formę wykleić rozwałkowanym ciasten na grubośc około 3 mm. Umieścić w zamrażalniku na 10 minut. Wyciągnąć i rozłożyć na cieście papier do pieczenia, wysypać fasolę i piec w piekarniku w 190 stopniach Celsjusza przez 15 minut. Usunąć papier i fasole i piec jeszcze 7 minut do złocistego koloru. Napełnić budyniem i wcisnąć w neigo wiśnie. Piec przez 25 minut aż wierzch się zetnie w temperaturze 190 stopni.
Budyń: Wszytskie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować do całkowitego połączenia.
Smacznego
Formę o średnicy 25 cm wysmarować tluszczem i oprószyć mąką pszenną a następnie formę wykleić rozwałkowanym ciasten na grubośc około 3 mm. Umieścić w zamrażalniku na 10 minut. Wyciągnąć i rozłożyć na cieście papier do pieczenia, wysypać fasolę i piec w piekarniku w 190 stopniach Celsjusza przez 15 minut. Usunąć papier i fasole i piec jeszcze 7 minut do złocistego koloru. Napełnić budyniem i wcisnąć w neigo wiśnie. Piec przez 25 minut aż wierzch się zetnie w temperaturze 190 stopni.
Budyń: Wszytskie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować do całkowitego połączenia.
Smacznego