Sposób przygotowania:
Tartaletki - jeżyki
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Początkowo ciasto może wydawać się zbyt suche, ale po chwili zagniatania staje się ładne o jednolitej strukturze. Wylepić metalowe foremki do babeczek (ok. 12 sztuk) lub tartaletek (ok.6-7 sztuk). Piec do lekkiego zrumienienia, ok. 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Nadzienie:
Masę kajmakową wyłożyć do rondelka, lekko podgrzać, by stała się bardziej płynna. Wsypać wiórki kokosowe, rodzynki i orzeszki ziemne, wymieszać. Gorącą masę wykładać do korpusów tartaletek.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, polać po wierzchu tartaletek, posypać posypką.
Z podanych składników zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Początkowo ciasto może wydawać się zbyt suche, ale po chwili zagniatania staje się ładne o jednolitej strukturze. Wylepić metalowe foremki do babeczek (ok. 12 sztuk) lub tartaletek (ok.6-7 sztuk). Piec do lekkiego zrumienienia, ok. 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Nadzienie:
Masę kajmakową wyłożyć do rondelka, lekko podgrzać, by stała się bardziej płynna. Wsypać wiórki kokosowe, rodzynki i orzeszki ziemne, wymieszać. Gorącą masę wykładać do korpusów tartaletek.
Polewa:
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, polać po wierzchu tartaletek, posypać posypką.
misia5
Magdalena88
marietta
Marika-