Sposób przygotowania:
Orzechowo śliwkowe tartaletki
Do miski przekładam pokrojone masło, dodaję przesianą mąkę, żółtka, orzechy tarte, wodę, cukier i zagniatam szybko i krótko. Wkładam ciasto do lodówki na godzinę. Dzielę na sześc równych części. Każdą wałkuję osobno na arkuszu papieru do pieczenia, i nakładam na nie drugi arkusz. Ciasto wtedy się nie przykleja podczas wałkowania.Foremki smaruję, i wykładam na nie ciasto. Palcami dogniatam, i nakłuwam widelcem. Piekę 25 minut 190 stopni. Budyń rozrabiam w szklance mleka, dodaję cukier, mąkę ziemniaczaną. Resztę mleka zagotowuję, i wlewam do niego budyń. Masło ucieram mikserem, dodaję po łyżce budyniu zimnego i dalej ucieram, i tak do wyczerpania budyniu. Krem ucieram jeszcze pięć minut po dodaniu całego budyniu. Tartaletki napełniam kremem. Śliwki pozbawiam pestek, i przesmażam na maśle aż zrobią się miękkie ale nie rozpadną.Przestudzone układam na tartaletkach. Orzechy i migdały prażę na suchej patelni. Układam na wierzchu.