Sposób przygotowania:
Tartaletki z truskawkamiETAP 1:
Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem i szczyptą soli, dodać żółtka, masło i wodę, następnie szybko zagnieść ciasto które schłodzić w lodówce.
7 foremek do tartaletek o średnicy 10 cm wysmarować masłem i delikatnie posypać mąką,
ETAP 2:
schłodzone ciasto podzielić na 7 porcji i każdą porcją ciasta wylepić tartaletki,
ETAP 3:
delikatnie nakłuć je widelcem na cieście położyć krążek z ciasta na który wysypać fasolę.
Tartaletki piec w 200 st około 15 minut.
ETAP 4:
Budyń ugotować w 1,5 szklanki mleka i wystudzić, śmietanę ubić z cukrem pudrem i delikatnie połączyć z zimnym budynie.
ETAP 5:
Z upieczonych tartaletek zdjąć papier z fasolą na środku wycisnąć niewielką ilość sosu truskawkowego i napełnić je kremem budyniowym, następnie obłożyć truskawkami pociętymi w plasterki.
pietroocha
Marika-
zozolek