Sposób przygotowania:
Tartaletki krówkowo- owocoweETAP 1
CIASTO: Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta.
ETAP 2
Najpierw siekamy je nożem, a następnie krótko wyrabiamy w dłoniach.
ETAP 3
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Za pomocą foremek wycinamy koła. Kołami wykładamy środki foremek (wcześniej natłuszczonych).
Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 20 minut do zrumienienia w 180°C. Gotowe studzimy.
ETAP 4
WYPEŁNIENIE: Cukierki kroimy na mniejsze części. Wraz z masłem i śmietanką umieszczamy je w garnuszku. Składniki rozpuszczamy na wolnym ogniu do uzyskania płynnej konsystencji.
ETAP 5
Krówkową polewą wypełniamy środki upieczonych tartaletek. Na każdy deserek dajemy jej po około 1,5 łyżki.
Gdy polewa ostygnie wykładamy na nią owoce oraz pokrojone cukierki. Deser podajemy.
Jagodowa
Magdalena88
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki