Sposób przygotowania:
Muffinki z kremem budyniowym i kiwiETAP 1:
Robimy muffinki: osobno w miskach łączymy składniki mokre i składniki suche.
ETAP 2:
Do składników suchych wlewamy składniki mokre i wszystko razem mieszamy.
ETAP 3:
Foremki na muffinki napełniamy masa na 2/3 wysokości.
ETAP 4:
Kiwi obieramy, kroimy na małe kawałeczki i do każdej muffinki dajemy po trzy kawałeczki. Pieczemy około 20 minut w temp. 180 stopni.
ETAP 5:
Robimy krem: 1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, w pozostałym mleku mieszamy obie mąki i żółtka i wlewamy na kipiące mleko, lekko mieszamy i odstawiamy z ognia do wystudzenia. Margarynę ucieramy i łączymy z zimnym budyniem.
Na każdą muffinkę dajemy trochę kremu, ozdabiamy kawałkami kiwi i zielonymi cukiereczkami.