Sposób przygotowania:
Waniliowo-malinowe tartaletki z budyniem
Mąkę i cukier puder, proszek do pieczenia przesiać przez sito, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, aromat waniliowy, zimną gęstą śmietanę i siekając połączyć składniki. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na 1 godzinę.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, ostudzić, ułożyć owoce, schłodzić.
Następnie rozwałkować i wylepić foremki do babeczek. Nakłuć widelcem, ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 12-15 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu, napełnić babeczki, ostudzić, ułożyć owoce, schłodzić.