Sposób przygotowania:
Tarteletki z masą i owocami
Ciasto - Mąkę przesiać na stolnicę razem z proszkiem. Dodać masło, posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i cukier puder , ponownie prze siekać nożem, a potem zagnieść kruche ciasto. Włożyć na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować wycinać kółka wykładać foremki na tarteletki - pieczemy 20 minut w temperaturze 180. Masa - Szklankę mleka gotujemy z cukrem, w drugiej mieszamy mąkę, żółtka - przygotowaną zawiesinę wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy . Na koniec dodajemy masło mieszamy do rozpuszczenia się masła. Studzimy. Rozpuszczamy galaretkę według przepisu na opakowaniu. Do upieczonych tarteletek wlewamy ostudzoną masę budyniową na wierzch układamy pokrojone owoce. Na koniec kładziemy tężejącą galaretkę.