SUPERPRZEPIS

Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką

  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką Więcej zdjęć (4)

Jedliście pyszne kruche tartaletki z bitą śmietaną, delikatnymi chrupkami które są dodatkiem do jogurtów i pyszną arbuzową galaretką. Sądzę , że nie , dlatego dla was przygotowałam coś specjalnego.

Łatwe do zrobienia i egzotycznie

Składniki:

Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką

 

 

 

  • cukier puder 2 łyżki

 

  • dmuchane kuleczki w mlecznej czekoladzie od jogurtu wzięłam.

 

  • Galaretka arbuzowa Winiary 1 szt.

Sposób przygotowania:

Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką
Na ceratkę wsypujemy mąkę dodajemy cukier, szczyptę soli , żółtka , wodę i olej Wyrabiamy ciasto. Na godzinę wkładamy je do lodówki . Foremko do tartaletek smarujemy margaryną. Ciasto wałkujemy i wykładamy foremki . Na ciasto kładziemy folie aluminiowa i wsypujemy groch pieczemy 7 minut w 150 stopniach. Zdejmujemy folię z grochem i dopiekamy następne 15 minut. Wyjmujemy , studzimy.Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Wkładamy do dekoratora nakładamy łyżką śmietanę . Dekorujemy tartaletki śmietana wyciskamy wzorki jakie nam pasują i na końcu dekorujemy kuleczkami. Galaretka nam już lekko stężała więc zalewamy teraz śmietanę tak aby było widać" białe wieżyczki "ze śmietany.
Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką
Na ceratkę wsypujemy mąkę dodajemy cukier, szczyptę soli , żółtka , wodę i olej
Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką
Wyrabiamy ciasto. Na godzinę wkładamy je do lodówki .
Tartaletki ze śmietaną i arbuzową galaretką
Foremko do tartaletek smarujemy margaryną. Ciasto wałkujemy i wykładamy foremki .