Sposób przygotowania:
Tartaletki ze szpinakiem
Przesianą mąkę z solą zagniatamy z masłem i jajkiem. Owijamy folią i schładzamy w lodówce ok godzinę.
Foremki smarujemy tłuszczem. Ciasto rozwałkowujemy i wyklejamy foremki. Przez papier wypełniamy je fasolą i zapiekamy ok 15 minut w 200 stopniach.
Szpinak oczyszczamy i drobno siekamy. Przesmażamy na maśle z czosnkiem aż odparuje woda. Studzimy i dodajemy fetę. Doprawiamy i mieszamy.
Wypełniamy nadzieniem tarteletki, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 25 minut.
Foremki smarujemy tłuszczem. Ciasto rozwałkowujemy i wyklejamy foremki. Przez papier wypełniamy je fasolą i zapiekamy ok 15 minut w 200 stopniach.
Szpinak oczyszczamy i drobno siekamy. Przesmażamy na maśle z czosnkiem aż odparuje woda. Studzimy i dodajemy fetę. Doprawiamy i mieszamy.
Wypełniamy nadzieniem tarteletki, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok 25 minut.