Sposób przygotowania:
Tartaletki z chorizo, cebulą i pieczarkami
Ciasto rozwałkowuję smaruję koncentratem pomidorowym, posypuję solą i pieprzem oraz bazylią.
Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk.
Pieczarki myję i kroję w kostkę. Chorizo kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno. Składniki kładę na ciasto a następnie posypuję serem żółtym. Na ciasto kładę trzy paski ciasta.
Piekę ok 25 min w 180 stopniach.
Ciasto dzielę na ok 11 kawałków. Z ostatniego wycinam paski tak by było ok 30 sztuk.
Pieczarki myję i kroję w kostkę. Chorizo kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję drobno. Składniki kładę na ciasto a następnie posypuję serem żółtym. Na ciasto kładę trzy paski ciasta.
Piekę ok 25 min w 180 stopniach.