Sposób przygotowania:
Ciasto z manna i borówkami
Niewielką formę wyścielić papierem lub folią spożywczą, ułożyć 10 herbatników. Do garnka wrzucić masło, wlać mleko. Postawić na ogniu i podgrzewać aż masło się rozpuści. Dodać cukier i zagotować.
Wsypać kaszę cały czas mieszając, aby nie było grudek. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia.
Wylać gorącą masę na przygotowane wcześniej herbatniki. Odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Na schłodzoną masę wysypać owoce, wlać galaretkę, wstawić do lodówki na całą noc.
Pokroić na porcje i podawać, przechowywać w lodówce.
Wsypać kaszę cały czas mieszając, aby nie było grudek. Gdy zgęstnieje zdjąć z ognia.
Wylać gorącą masę na przygotowane wcześniej herbatniki. Odstawić do ostudzenia i wstawić do lodówki do schłodzenia.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Na schłodzoną masę wysypać owoce, wlać galaretkę, wstawić do lodówki na całą noc.
Pokroić na porcje i podawać, przechowywać w lodówce.
SylaUla