Sposób przygotowania:
Tarteletki z musem czekoladowym i jagodami
Wszystkie składniki na ciasto umieścić w robocie z nożami do siekania. Połączyć je a potem szybko zagnieść i zawinąć ciasto w folię spożywczą. Schować je do lodówki na godzinę.
Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny.
Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem.
Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić.
Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).
Mleko zmiksować z proszkiem na mus do zgęstnienia, przełożyć do rękawa cukierniczego, zakładając dekoracyjną końcówkę i schować mus do lodówki na dwie godziny.
Foremki do tarteletek o średnicy 12 cm posmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Schłodzone ciasto podzielić na 6 części, rozwałkować na placki i wyłożyć nimi foremki a potem nakłuć ciasto widelcem.
Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Upieczone spody wyjąć z foremek i wystudzić.
Potem spody napełnić musem i posypać jagodami a na koniec udekorować dowolną miętą ( u mnie cytrynową ).
zewa
Dziękuję, były smaczne choć mus jak dla mnie za slodki :)
skuter5
Czekoladka 2