stokrotka10_2010

stokrotka10_2010

Kucharz
[Przepisów: 11]

Tatar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

...musisz spróbować.........

Tatar

Składniki:

Tatar

 

  • 400 g polędwicy 250 g ogórków kiszonych
  • 250 g cebuli
  • 5 zółtek
  • sól
  • pieprz
  • 10 g oleju lub oliwy

Sposób przygotowania:

Tatar
wołowinę pokroić na kawałki , zemleć w dwóch porcjach po 200 g lub kupić gorową wołowinę (zmieloną) do wołowiny dodać olej, sól i dokładnie wymieszać , następnie uformować jak befsztyki . W naczyniu miksującym włożyć pokrojoną cebulę i rozdrobnić , po wymieszaniu wyłożyć na talerz , ogórki pokroić w małą kostkę Uwaga : befsztyki tatarskie układać na półmisku . Na środku każdego zrobić wgłębienie i wbić żółtko . Obłożyć cebulą i ogórkiem . Jaja przed rozbiciem muszą być sparzone wrzątkiem Powodzenia udanego tatara życzę

Tagi:

tatar mięso