pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

tatar z mięsa wołowego z dodatkiem świeżego koperku

Tatar koperkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar koperkowy

 

  • skrzydło wołowe 40 dag
  • koperek siekany 2 łyżki
  • oliwa 1 łyżeczka
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku
  • żółtko 1

Sposób przygotowania:

Tatar koperkowy
Skrzydło wołowe mielę w maszynce do mięsa. Zmieloną wołowinę przyprawiam do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dodaje posiekany koperek oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszam wyrabiając składniki z mięsem. Tak przygotowany tatar podaję z żółtkiem jajka. Smacznego.
Tatar koperkowy
świeży koperek bardzo drobno szatkujemy
Tatar koperkowy
Skrzydło wołowe przepuszczam przez maszynkę do mielenia
Tatar koperkowy
Zmielone mięsa mieszam z przyprawami i olejem