Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Tatar po polsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do tatra podać zestaw przypraw ( sól, pieprz, magii, papryka, oliwa).

Tatar po polsku

Składniki:

Tatar po polsku

 

  • 60 dag polędwicy wołowej lub końskiej
  • cebula
  • 4 żółtka
  • 4 sardynki z puszki
  • 3 marynowane pieczarki
  • 2 korniszony
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka magii
  • łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz, papryka

Sposób przygotowania:

Tatar po polsku
Mięso przepuścić przez maszynkę trzykrotnie. Cebulę, obrać,drobniutko pokroić. Pieczarki i korniszony pokroić jak najdrobniej. Mięso wymieszać z oliwą, musztarda i przyprawą magii, podzielić na cztery porcje. Na każdej porcji, zrobić zagłębienie i umieścić żółtko i sardynkę. Obok połozy, korniszony, pieczarki i cebulę. Podawać z ciemnym i białym pieczywem i krążkiem masła.

Tagi:

tatar mięso