Sposób przygotowania:
Tatar śledziowy Eli z kiszonymi burakamiprzygotowanie składników
Nie wymoczone płaty śledziowe pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Wyjęte z zalewy ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Kiszone buraki z zakwasu pokroić w drobną kosteczkę.
przygotowanie składników cd
Jajko ugotowane na twardo obrać ze skorupki i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie tatara
Na talerzu ustawić duży ring do przystawek.
Do środka włożyć warstwę buraczków i ubić. Na buraczki wyłożyć pieczarki i posmarować majonezem.
Na wierzch wyłożyć cebulę, potem śledzie. Na śledzie wyłożyć ogórki i posmarować majonezem.
Całość lekko ucisnąć. Na górze ułożyć potarte jajko.
Ostrożnie wysunąć ring, żeby piramida się nie zburzyła.
przygotowanie tatara cd
Można też wszystkie składniki tatara wymieszać i odstawić do lodówki żeby tatar się przegryzł. Podzielić tatar na porcje i podawać. Smacznego!