Sposób przygotowania:
Tatar śledziowy na jabłku
Filety śledziowe drobno pokroić, małe jabłko obrać i również drobno pokroić. Śledź i jabłko wymieszać z koperkiem, majonezem, posiekanym ogórkiem i cebulą. Doprawić do smaku pieprzem. Z dużego jabłka wyciąć 4 plasterki (jabłka można nie obierać). Wydrążyć gniazda nasienne. Plastry jabłka rozłożyć na talerzu. Na każdym ułożyć 1/4 przygotowanej śledziowej masy. Przybrać gałązkami koperku i cząstkami pomarańczy (pomarańcza powinna być oczyszczona z białych błonek - można miąższ po prostu spomiędzy nich wyciąć wymaga to jednak pewnej wprawy).
Uwaga! Do masy śledziowej można dodać kapary.
Czas wykonania: 20 min.
Uwaga! Do masy śledziowej można dodać kapary.
Czas wykonania: 20 min.
gemi