Sposób przygotowania:
Tatar z łososia ala Kristofe.
.......... Myślę, myślę jak podejśc do teg dania w oryginany sposób .......... wkładam fartucha, rodzinka mówi .... co dzisziaj na śniadanko , wszyscy baaaaardzo głodni. Ja szybko tradycyjnie fartuch na brzucha i przygotowuję pysznę śniadanko. Ładny kawałek surowego fileta z łososia kroję w drobną kosteczkę na drewnianej desce z drzewa oliwnego. Na tej samej wspaniałej desce kroje w drobntkę cebulkę oraz koperek. Do małej miseczki dodaję kolejno rybę, cebulę, koperek, oliwę sos sojowy , wszystko skrapiamy limonką , dokładnię mieszam. Piekny biały duży talerz dekoruję listkiem strzępiastej zielonej sałaty, na niego układam w okrągłej foremcę wspaniałego tatara z łososia, dodaję majonez, dekoryję cytryną i ........... lampka wspaniałego wina, życzę smacznego.
evita0007