KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Tatar z łososia ala Kristofe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Poczuj smak wytwornej ryby, przyrządzonej z najlepszej surowej części, twoje kubki smakowe będą w niebie :)

Tatar z łososia ala Kristofe.

Składniki:

Tatar z łososia ala Kristofe.

 

  • 100 gr świeżego surowego fileta z łososia,
  • 1/4 cebulkę szalotkę,
  • 2 łyżki oliwy,
  • troszkę świeżego koperku,
  • sos sojowy do smaku,
  • 1/4 limonki w ostateczności cytryny,
  • 1/4 awokado,
  • liść sałaty do dekoracji,
  • 4 listki cytryny do dekoracji,
  • łyżka majonezu,

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia ala Kristofe.
.......... Myślę, myślę jak podejśc do teg dania w oryginany sposób .......... wkładam fartucha, rodzinka mówi .... co dzisziaj na śniadanko , wszyscy baaaaardzo głodni. Ja szybko tradycyjnie fartuch na brzucha i przygotowuję pysznę śniadanko. Ładny kawałek surowego fileta z łososia kroję w drobną kosteczkę na drewnianej desce z drzewa oliwnego. Na tej samej wspaniałej desce kroje w drobntkę cebulkę oraz koperek. Do małej miseczki dodaję kolejno rybę, cebulę, koperek, oliwę sos sojowy , wszystko skrapiamy limonką , dokładnię mieszam. Piekny biały duży talerz dekoruję listkiem strzępiastej zielonej sałaty, na niego układam w okrągłej foremcę wspaniałego tatara z łososia, dodaję majonez, dekoryję cytryną i ........... lampka wspaniałego wina, życzę smacznego.