Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Tęczowy deser

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

smaczny deser kolorowy . .

Tęczowy deser Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tęczowy deser

 

  • galaretka truskawkowa,
  • galaretka agrestowa,
  • 1 szklanka śmietana 30 %,
  • 1 łyżeczka żelatyna

 

Sposób przygotowania:

Tęczowy deser
galaretki rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wody każdą. Zieloną wlewamy do 1/4 wysokości stożkowego kieliszka lub pucharka. Śmietane ubijamy i miksujemy z rozpuszczoną w małej ilości wody zelatyną. układamy warstwe śmietany na stężałą galaretkę, wylewamy warstę galaretki czerwonej, a na koniec kolejną warstwę śmietany. Deser można jesć bezpośrednio z naszych pucharków, albo dla lepszego efektu mozna potrzymać chwile nad parą i wyjąć 'do góry nogami' na talerzyk
Tęczowy deser
deser można rowniez wyjąc na talerzyk
Tęczowy deser
mozna zrobić wiecej warstw