Ewa Mierzejewska

Ewa Mierzejewska

Kucharz
[Przepisów: 14]

tempura

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

kroimy jarzyny w słupki i wraz z krewetkami i pieczarkami smażymy wszystko w cieście naleśnikowym na głębokim tłuszczu w woku.

tempura

Składniki:

tempura

 

  • marchew, seler, papryka kolorowa, kalafior, cebula, brokuł; pieczarki, woda mineralna, mleko, mąka, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

tempura
kroimy wyczyszczone i opłukane jarzynyw słupki, pieczarki w ćwiartki, czyścimy krewetki i dodajemy do nich sok z cytryny. Sporządzamy ciasto z lodu rozkruszonego w wodzie mineralnej, mleka i mąki. Ma mieć konsystencję gęstej śmietany Zanużamy poszczególne składniki w cieście i smażymy je na głębokim tłuszczu w woku. Nie powinny się stykać w czasie smażenia. Jemy bezpośrednio po smażeniu gdyz wtedy temapura jest nasmaczniejsza.