luna76

luna76

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Tilapia cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

rewelacyjne połączenie ryby i cytryny!!! To druga propozycja, która, mi osobiście, przypadła do gustu. Polecam, bardzo smaczna :)

Tilapia cytrynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tilapia cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Tilapia cytrynowa
Rybę rozmrażam, osaczam na durszlaku, przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuje przyprawa do ryb i solą ziołową. Z jednej sparzonej cytryny wyciskam sok i polewam rybę. Opłukane gałązki kopru układam w całości na rybie, czosnek i paprykę szatkuję i układam na gałązkach kopru. Piekarnik nagrzewam do 200 ° C i wstawiam rybę na 25 min. Wyjmuję na talerze, polewam łyżka sosu z pieczenia i układam cząstki z drugiej pokrojonej cytryny
Tilapia cytrynowa
rybę układam w naczyniu żaroodpornym, skrapiam sokiem z cytryny i dodaję pozostałe składniki.