Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Tilapia w cytrusach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nareszcie rybka . Już mi przez te Święta brakowało rybnych smaczków ( a jakoś nie pasuje mi robienie śledzi czy ryby po grecku na Wielkanoc)

Tilapia w cytrusach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tilapia w cytrusach

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia w cytrusach
Przygotować marynatę z soku z mandarynki, grejpfruta,2 łyżek oleju , pasty cytrynowej, szczypt soli. Zalać filety z Tilapii i zostawić na 30 minut w chłodzie. Wyjęte z marynaty dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Posolić ponownie. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni olej z pestek winogron i usmażyć na rumiano filety z Tilapii. Podawać skropione sokiem z pomarańczy obłożone cząstkami pomarańczy ( bez skórek). * Podaję z pieczonymi cząstkami ziemniaków a'la frytki ( Robię w ActiFry) i surówką z kiszonej kapusty z pomarańczą.
Tilapia w cytrusach
Przygotować marynatę i włożyć w nią filety Tilapii
Tilapia w cytrusach
Osuszyć filety dokładnie na papierowych ręcznikach kuchennych
Tilapia w cytrusach
Osuszone filety posolic i opruszyć mąką -strzępnąć nadmiar
Tilapia w cytrusach
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć filety na rumiano

Tagi:

winogrona