Sposób przygotowania:
Tilapia w marynacie z sosu chili
Przygotować marynatę z 4 łyżek oleju ( biorę z pestek winogron), soku z 1/3 cytryny,1 czubatej łyżeczki brązowego cukru ( nie rafinowany),1,5 łyżki sosu chili słodko-kwaśnego ,szczypty soli . Wymieszać i zalać ułożoną w pojemniczku rybę. Zostawić na 30 minut. Wyjąć i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką. Rozgrzać na patelni masło z dodatkiem 2 łyżek oleju i usmażyć rybę na rumiano. Podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty z burakiem.
2milutka
Babciagramolka
A wiesz , że jest hodowlana rybą tak jak karp ? U nas są już fermy z Tilapią. Jeszcze trochę będzie można w sklepach kupić świeżą nie mrożoną przez cały rok.Ciekawe jak by sie sprawdziła taka w całości z grilla.
julcia12437
Ja robię często tą rybkę. Jest smaczna i można ją robić na wiele sposobów. :)
2milutka
ja jeszcze świeżej nie jadłam zawsze kupuję mrożoną ale świeża z grilla musi być smaczna!