Sposób przygotowania:
Tiramisu
Najpierw robimy kawę. Dobrą jakościowo kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody. Czekamy aż ostygnie do temperatury pokojowej.
W dużej misce łączymy ser, cukier i 2 łyżki amaretto,
mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Mikserem ubijamy schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy
z mascarpone.
Biszkopty maczamy w kawie z dodatkiem 2 łyżek amaretto. Biszkopty układamy na dnie
kwadratowej formy o boku 20 cm,
na nich połowę masy, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę
namoczonych biszkoptów, resztę masy serowej i posypujemy kakao.
Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a
najlepiej na całą noc.
W dużej misce łączymy ser, cukier i 2 łyżki amaretto,
mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Mikserem ubijamy schłodzoną śmietankę i dodajemy ją do masy
z mascarpone.
Biszkopty maczamy w kawie z dodatkiem 2 łyżek amaretto. Biszkopty układamy na dnie
kwadratowej formy o boku 20 cm,
na nich połowę masy, posypujemy kakao, układamy drugą warstwę
namoczonych biszkoptów, resztę masy serowej i posypujemy kakao.
Przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a
najlepiej na całą noc.
misia53
ka5iaa
Koper
Tylko nie rozpuszczalne! Dobre jakościowo ciemne, gorzkie kakao. Rozpuszczalne składa się głównie z cukru i kakao w nim jedynie śladowe ilości