alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

SUPERPRZEPIS

Tiramisu truskawkowe

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 18

Delikatne tiramisu z świeżymi i pachnącymi truskawkami,pyszne.

Tiramisu truskawkowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tiramisu truskawkowe

 

  • 3 żółtka
  • 0,5 szk cukru pudru
  • 250 g mascarpone
  • 1 szk kremówki
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/3 szk wody
  • 3 łyżki likieru kawowego
  • 0,5 szk espresso
  • kakao
  • biszkopty
  • truskawki

Sposób przygotowania:

Tiramisu truskawkowe
Zimną kremówkę ubić na sztywno. Żelatynę namoczyć w wodzie ,podgrzać do rozpuszczenia. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Dodawać porcjami mascarpone i delikatnie wymieszać.Dodać ubitą kremówkę i ponownie wymieszać do uzyskania jednolitej i puszystej masy.Na koniec dodać likier kawowy oraz wlewać cienkim strumieniem letnią żelatynę i wymieszać. Na spodzie naczynia ułożyć warstwę namoczonych w espresso biszkoptów,wylać 1/3 masy,ułożyć truskawki,1/3 masy,namoczone biszkopty,1/3 masy wyrównać powierzchnię i włożyć na kilka godzin do lodówki.Przed podaniem oprószyć kakao i na górze ułożyć truskawki.Naczynie 26*12 cm.
Tiramisu truskawkowe
na dnie naczynia ułożyć warstwe namoczonych biszkoptów
Tiramisu truskawkowe
na biszkopty masę oraz ułożyć warstwę truskawek

Tagi:

biszkopt