Sposób przygotowania:
Tiramisu w szklankach
Zaparzamy kawę i studzimy ją. Wlewamy 150 ml zimnej kawy oraz rum do płaskiego naczynia i zanurzamy na chwilę biszkopty z obu stron.
Śmietanę wlewamy do wysokiej miski i ubijamy ją. Dodajemy cukier oraz serek mascarpone i znów miksujemy.
Cały czas miksując na małych obrotach, wlewamy powoli zimną kawę.
Na dnie szklanek układamy biszkopty, na to dajemy krem, znów biszkopty i krem.
Chłodzimy deser przez całą noc w lodówce, a przed podaniem posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce.
Śmietanę wlewamy do wysokiej miski i ubijamy ją. Dodajemy cukier oraz serek mascarpone i znów miksujemy.
Cały czas miksując na małych obrotach, wlewamy powoli zimną kawę.
Na dnie szklanek układamy biszkopty, na to dajemy krem, znów biszkopty i krem.
Chłodzimy deser przez całą noc w lodówce, a przed podaniem posypujemy gorzką czekoladą startą na tarce.