Sposób przygotowania:
Truskawkowe tiramisu
Truskawki myjemy i kroimy w plastry. Zaparzamy mocną kawę. Mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami. Do kawy dodajemy likier migdałowy. Studzimy.
Na podłużnej blaszce układamy pierwszą warstwę biszkoptów podłużnych. Następnie układamy plastry truskawek i dżem truskawkowy. Na dżemie smarujemy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy biszkopty i plastry truskawek. Na truskawkach smarujemy dżem i 1/3 kremu. Na kremie układamy biszkopty. Smarujemy ostatnią warstwą kremu. Układamy dekoracyjnie plastry truskawek.
Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.
Na podłużnej blaszce układamy pierwszą warstwę biszkoptów podłużnych. Następnie układamy plastry truskawek i dżem truskawkowy. Na dżemie smarujemy 1/3 kremu. Na kremie ponownie układamy biszkopty i plastry truskawek. Na truskawkach smarujemy dżem i 1/3 kremu. Na kremie układamy biszkopty. Smarujemy ostatnią warstwą kremu. Układamy dekoracyjnie plastry truskawek.
Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny.