Sposób przygotowania:
Tiramisu z orzechami
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem pudrem na jasną, puszysta masę, dodać mascarpone , zmiksować do połączenia się składników.
Masę serową połączyć z białkami delikatnie mieszając łyżką.
W szerokim, głębokim talerzu połączyć wystudzony napar kawowy z likierem amaretto.
Biszkopty maczać pojedynczo, z obu stron w kawie.
Układać jeden obok drugiego w blaszce.
Na biszkopty wyłożyć połowę masy serowo-jajecznej.
Czynność powtórzyć, deseru mają wyjść dwie warstwy.
Ciasto schłodzić w lodówce, można także zostawić na noc.
Oprószyć kakao oraz posypać mieszanką orzechów lekko dociskając.
Ciasto podawać mocno schłodzone.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem pudrem na jasną, puszysta masę, dodać mascarpone , zmiksować do połączenia się składników.
Masę serową połączyć z białkami delikatnie mieszając łyżką.
W szerokim, głębokim talerzu połączyć wystudzony napar kawowy z likierem amaretto.
Biszkopty maczać pojedynczo, z obu stron w kawie.
Układać jeden obok drugiego w blaszce.
Na biszkopty wyłożyć połowę masy serowo-jajecznej.
Czynność powtórzyć, deseru mają wyjść dwie warstwy.
Ciasto schłodzić w lodówce, można także zostawić na noc.
Oprószyć kakao oraz posypać mieszanką orzechów lekko dociskając.
Ciasto podawać mocno schłodzone.