Sposób przygotowania:
Toffi
Z 1 litra mleka odlać 1/2 szklanki, a resztę mleka zagotować z masłem roślinnym. 4 żółtka utrzeć z 3/4 szklanki cukru, dodać do tego 1 szklankę mąki i odlane wcześniej mleko - całość wymieszać i dodać do zagotowanego mleka z masłem - ugotować budyń. Na blaszkę układamy herbatniki, na herbatniki wylewamy gorący budyń, na budyń ponownie układamy herbatniki, na herbatniki wylewamy ugotowane wcześniej mleko skondensowane słodkie (toffi) [mleko w puszce gotujemy 3 godziny na wolnym ogniu, pilnując, żeby puszka cały czas była zanurzona w wodzie]. Na toffi układamy dokładnie krakersy i odstawiamy do przestudzenia. KREM:1/2 śmietany 36% w kartoniku ubić na krem, dodać 2 duże łyżki cukru pudru i szczyptę kwasku cytrynowego do smaku. Tak przygotowany krem układamy na krakersy. Pozostałe krakersy rozkruszamy na miał i posypujemy na krem.
darek112
Barwa