jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wegetariański serek tofu smażony z sezamem to propozycja zdrowej , orientalnej przekąski.

Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe lub kukurydziane extra cieńkie GOOD FOOD
  • 100g serka tofu w okrągłym pudełeczku
  • 2 łyżki białego sezamu
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 2 listki kapusty pekińskiej (ze środka)
  • 4 plasterki ogórka
  • 2 gałązki pietruszki do dekoracji
  • pieprz cytrynowy,,sól, do smaku
  • sos chili

Sposób przygotowania:

Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu
Serek kroimy w plastry,osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy pieprzem i odrobiną soli, następnie mąką. Zanurzamy plastry w rozkłóconym jajku, panierujemy w sezamie. Smażymy na rumiano na głębokim tłuszczu , odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy na listkach kapusty pekińskiej , na waflu ryżowym udekorowane natka pietruszki i plasterkami ogórka. Doskonale komponuje się z pikantnym sosem chili.
Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu
Orientalne smaki....
Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu
:)
Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu
Smacznego!

Tagi:

sosy tofu ser