Sposób przygotowania:
Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu
Serek kroimy w plastry,osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy pieprzem i odrobiną soli, następnie mąką. Zanurzamy plastry w rozkłóconym jajku, panierujemy w sezamie. Smażymy na rumiano na głębokim tłuszczu , odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy na listkach kapusty pekińskiej , na waflu ryżowym udekorowane natka pietruszki i plasterkami ogórka. Doskonale komponuje się z pikantnym sosem chili.
![Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tofu-smazone-z-sezamem-na-cienkim-waflu-90262.jpg)
![Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tofu-smazone-z-sezamem-na-cienkim-waflu-90263.jpg)
![Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu Tofu smażone z sezamem na cieńkim waflu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tofu-smazone-z-sezamem-na-cienkim-waflu-90264.jpg)