Sposób przygotowania:
Warzywa stir-fry z tofu z nutą imbiru
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki.
Marchew obieramy,myjemy, kroimy w zapałkę.
Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w niedużą kostkę.
Wszystkie składniki przygotowujemy sobie w miseczkach obok kuchni.
Na rozgrzaną patelnię (najlepiej typu wok, ale dużą też się sprawdzi) wlewamy olej, chwilkę pozgrzewamy.
Warzywa zaczynamy dodawac od tych najtwardszych - najpierw wrzucamy marchew i smażymy 2 minuty mieszając (np pałeczkami). Potem dorzucamy brokuła i smażymy kolejne 2-3 minuty. Wreszcie czas na cukinię, tofu i orzechy.
Do warzyw ścieramy imbir, oprószamy sola i pieprzem.
Smażymy ok 5 min mieszając co jakiś czas.
Marchew obieramy,myjemy, kroimy w zapałkę.
Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w niedużą kostkę.
Wszystkie składniki przygotowujemy sobie w miseczkach obok kuchni.
Na rozgrzaną patelnię (najlepiej typu wok, ale dużą też się sprawdzi) wlewamy olej, chwilkę pozgrzewamy.
Warzywa zaczynamy dodawac od tych najtwardszych - najpierw wrzucamy marchew i smażymy 2 minuty mieszając (np pałeczkami). Potem dorzucamy brokuła i smażymy kolejne 2-3 minuty. Wreszcie czas na cukinię, tofu i orzechy.
Do warzyw ścieramy imbir, oprószamy sola i pieprzem.
Smażymy ok 5 min mieszając co jakiś czas.