Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Topinambur smażony

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Topinambur można również jeść na surowo - to lekkostrawne warzywo o słodkawym smaku, pochodzenia amerykańskiego.

Topinambur smażony

Składniki:

Topinambur smażony

 

  • 2 porcje:
  • 30 dag topinambura
  • 1 łyżka stołowa margaryny
  • Zielona pietruszka
  • Cząber

Sposób przygotowania:

Topinambur smażony
Topinambur umyć i chwilę gotować w łupinie do miękkości. Pokroić w plastry (w łupinie lub obrany) i smażyć na wrzącej margarynie, posolić , posypać siekaną pietruszką i cząbrem.

Tagi:

łupina