Sposób przygotowania:
Torcik ala Tiramisu
Siekamy czekoladę. Żelatynę mieszamy w 100 ml gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. Ubijamy kremówkę. Okrągłą foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno foremki wysypujemy pokruszone okrągłe biszkopty (połowę).Boki wykładamy połówkami biszkoptów podłużnych. Mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem oraz schłodzoną żelatyną. Od razu dodajemy bitą śmietanę i mieszamy dokładnie. Połowę kremu wykładamy do foremki, posypujemy połową posiekanej czekolady. Następnie układamy warstwę namoczonych w kawie okrągłych biszkoptów i posypujemy obficie wiśniami. Nakładamy resztę kremu, wyrównujemy go i dekorujemy płatkami czekoladowymi, pozostałymi wiśniami i czekoladą. Na środku układamy rodzynki brazylijskie i miętę. Odstawiamy na kilka godzin do schłodzenia. Po wyjęciu z foremki związujemy torcik zieloną wstążeczką.