Sposób przygotowania:
Torcik bezowy wTRImiga
Śmietanę (mocno schłodzoną) ubijamy na sztywno (ewentualnie ze śmietanfixem) z cukrem pudrem i waniliowym. W okrągłej blaszce tortowej układamy bezy, tak aby stanowiły dla nas spód ( małe przerwy między nimi nie stanowią problemu), następnie należy je mocno (naprawdę nie żałując) przyprószyć kakao(ewentualnie z dodatkiem kawy) lub kawą. Przykrywamy je warstwą bitej śmietany, kolejno układamy drugą warstwę bez i znowu posypujemy kawą lub kakao (również sporą ilością) i jak wcześniej przykrywamy warstwą bitej śmietany. Górę , tak samo jak wcześniejsze warstwy dekorujemy kakao lub/i kawą oraz pokruszonymi bezami. Moim zdaniem torcik wygląda dosyć ciekawie zarówno z zewnątrz jak i w środku (biało ciemne warstwy) także zbędne są dodatkowe dekoracje, aczkolwiek- wiadomo-kwestia gustu. Sssmacznego! *włożony na kilka godzin do lodówki lub pól godziny do zamrażalnika przypomina przepyszny, puszysty tort lodowy
Weronka
edytaha
Sammyk