Sposób przygotowania:
Torcik bezowy z musem truskawkowym
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Dodajemy łyżeczkę octu winnego i łyżeczkę mąki ziemniaczanej.
Na papierze do pieczenia rysujemy dwa okręgi, wykładamy bezę, wkładamy do piekarnika.
Po 5 minutach temperaturę w piekarniku obniżamy do 140 st. C, bezę trzymamy w piekarniku ok. 1,5 - 2 godz.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone. Laski wanilii rozcinamy, wyjmujemy ziarenka, dodajemy do masy.
Truskawki blendujemy na gładką masę z dodatkiem cukru. Bezę przekładamy kremem, na wierzch także wykładamy krem oraz ziarna granatu.
Podajemy z musem truskawkowym.
Na papierze do pieczenia rysujemy dwa okręgi, wykładamy bezę, wkładamy do piekarnika.
Po 5 minutach temperaturę w piekarniku obniżamy do 140 st. C, bezę trzymamy w piekarniku ok. 1,5 - 2 godz.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone. Laski wanilii rozcinamy, wyjmujemy ziarenka, dodajemy do masy.
Truskawki blendujemy na gładką masę z dodatkiem cukru. Bezę przekładamy kremem, na wierzch także wykładamy krem oraz ziarna granatu.
Podajemy z musem truskawkowym.