Sposób przygotowania:
Mini torciki bezowe z kremem kawowym
Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać. Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koła o średnicy około 10 cm - 14 szt.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić 7odrysowanych kół i 7 kół zrobić szprycą małe beziki jeden obok drugiego .Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika. Na krążek z okręgów za pomocą szprycy nałożyć krem kawowy i na środek nałożyć 3 łyżeczki konfitury jagodowej.Przyłożyć drugą bezę z mini bezików lekko dociskając.
marietta
alaaa
Henia