alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Mini torciki bezowe z kremem kawowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Słodkie ale smaczne torciki bezowe.

Mini torciki bezowe z kremem kawowym

Składniki:

Mini torciki bezowe z kremem kawowym

 

 

 

  • cukier 6 łyżek

 

  • kawa sypana 2 łyżeczki kopiaste

 

  • woda 50 ml

 

  • Beza

 

  • białka 4 szt

 

  • cukier drobny 250 gr

 

 

  • konfitura jagodowa Polska Róża

 

 

Sposób przygotowania:

Mini torciki bezowe z kremem kawowym
Krem;kawę zaparzyć gorącą wodą i schłodzić,jajka ubić z cukrem na puszystą masę (ubijać tak długo aż cukier się rozpuści),margarynę utrzeć i małymi porcjami dodawać masę jajeczną cały czas ucierając.Na końcu dodać zaparzoną kawę (całość z fusami)i wymieszać. Beza;białka ubić na sztywno z szczyptą soli.Dodawać po łyżce cukru i cały czas ubijać do momentu kiedy cukier się rozpuści a białka będą białe ,lśniące i nie będą spadały z łyżek z miksera.Na papierze do pieczenia odrysować koła o średnicy około 10 cm - 14 szt.Za pomocą szprycy okręgami zapełniając szczelnie miejsce za miejscem wypełnić 7odrysowanych kół i 7 kół zrobić szprycą małe beziki jeden obok drugiego .Włożyć do piekarnika nagrzanego z termoobiegiem do 160 st na 3 min i po tym czasie zmniejszyć na 90 st i suszymy przy lekko otwartych drzwiach około 1 godziny.Po tym czasie wyłączyć piec i zostawić bezy do całkowitego wystudzenia piekarnika. Na krążek z okręgów za pomocą szprycy nałożyć krem kawowy i na środek nałożyć 3 łyżeczki konfitury jagodowej.Przyłożyć drugą bezę z mini bezików lekko dociskając.