Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Torcik bezowy z kremem toffi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Prosty torcik z gotowych blatów bezowych przełożonych budyniowym kremem o smaku toffi. Torcik dla zabieganych:)

Torcik bezowy z kremem toffi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik bezowy z kremem toffi

 

  • 1 torcik bezowy suchy
  • 1 margaryna Kasia
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 budyń o smaku toffi
  • 1/2 l mleka

Sposób przygotowania:

Torcik bezowy z kremem toffi
Budyń ugotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany budyń dobrze ostudzić. Margarynę przełożyć do miski. Dodać do niej cukier puder i dobrze utrzeć. Do tego dodawać stopniowo ostudzony budyń, nie przerywać ucierania. Jeden blat bezowy posmarować 1/3 ilości przygotowanego kremu. Ułożyć na tym drugi blat, posmarować połową pozostałego kremu. Na to położyć ostatni blat bezowy, posmarować go resztą kremu. Torcik dowolnie udekorować, mocno chłodzić w lodówce.
Torcik bezowy z kremem toffi
A tak wygląda torcik bezowy po przekrojeniu.