Sposób przygotowania:
Torcik bezowy z kremem kawowym
3 białka ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kartoflanej i łyżeczkę białego octu winnego, Uformować okrąg na papierze do pieczenia na blasze. Wstawić do pieca do 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec kolejne 60 minut. Studzić w uchylonym piekarniku.
Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
Mozna dac inne owoce.
Masło miękkie ubić z cukrem pudrem, dodac rum i kawe. Ubic smietanke kremówke na sztywno. Szprycą udekorowac beze wyciskajac krem i smietanke, ułożyć jagody oraz kawalki skórki cytryny. Schłodzic w lodówce przez 30 minut.
Mozna dac inne owoce.
wedith1
Sarenka
cherry
msewka
Natala1210
Dorota0309
marietta