Sposób przygotowania:
Torcik bezowy z orzechową masą krówkową
1. Najpierw przygotować bezy. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypać cukier cały czas ubijając. Masę na bezę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać 4 krążki o średnicy 14 cm na wcześniej wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach. Z kolei bezy piec przez 10 minut w 120 stopniach. Temperaturę zmniejszyć do 90 stopni i suszyć bezy przez 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika albo z termoobiegiem. Po tym czasie pozostawić je w piekarniku do wystygnięcia. Następnie zdjąć je z blaszki.
2. Z kolei przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystość. Dodać masę krówkową i ponownie ubić
3. Bitą śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ją na 3 krążki bezowe.
4. Na koniec układamy krążki.
5. Gotowe! Smacznego!
2. Z kolei przygotować bitą śmietanę. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystość. Dodać masę krówkową i ponownie ubić
3. Bitą śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć ją na 3 krążki bezowe.
4. Na koniec układamy krążki.
5. Gotowe! Smacznego!