Sposób przygotowania:
Ciasto z jabłkami i bitą śmietaną
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części, zawinąć folią i schować do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkowac, jedną częścią wylepić blaszkę.
Posypać bułką tarta, wyłożyć jabłka starte na grubej tatce i podprażone z 1 łyżką cukru. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st 45 minut.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem,
Pod koniec muksowania dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę.
Na zimne ciasto wyłożyć bitą śmietanę. Udekorować np pokruszonymi herbatnikami.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego:)
Posypać bułką tarta, wyłożyć jabłka starte na grubej tatce i podprażone z 1 łyżką cukru. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st 45 minut.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem,
Pod koniec muksowania dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody i ostudzoną żelatynę.
Na zimne ciasto wyłożyć bitą śmietanę. Udekorować np pokruszonymi herbatnikami.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego:)