Sposób przygotowania:
Mini-torciki bezowe z borówkowym kremem
Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Na koniec dodajemy ocet winny i mąkę ziemniaczaną. Na papierze do pieczenia rysujemy 4 okręgi, wykładamy bezę, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C. Po 2 min. temperaturę zmieniamy na 140 st., pieczemy ok. 1 godz.
Borówki myjemy, garść odkladamy do dekoracji, resztę podgrzewamy, dodajemy cukier (1/2 szklanki), rozdrabniamy blenderem.
Kremówkę ubijamy, dodajemy 3 łyżki cukru i mascarpone.
Na jednym blacie bezy rozsmarowujemy masę borówkową, a na niej krem śmietanowy, przykrywamy kolejnym blatem. Na wierzch wykładamy trochę masy śmietanowej, borówki, wlewamy trochę ajerkoniaku.
Borówki myjemy, garść odkladamy do dekoracji, resztę podgrzewamy, dodajemy cukier (1/2 szklanki), rozdrabniamy blenderem.
Kremówkę ubijamy, dodajemy 3 łyżki cukru i mascarpone.
Na jednym blacie bezy rozsmarowujemy masę borówkową, a na niej krem śmietanowy, przykrywamy kolejnym blatem. Na wierzch wykładamy trochę masy śmietanowej, borówki, wlewamy trochę ajerkoniaku.