blanko

blanko

Szef Kuchni
[Przepisów: 76]

Torcik dla malucha

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomity torcik na urodziny dziecka.

Torcik dla malucha

Składniki:

Torcik dla malucha

 

  • 3 blaty biszkoptowe
  • opakowanie budyniu czekoladowego na 3/4l płynu
  • 3/4l mleka
  • słoiczek konfitur z porzeczek
  • 2 łyżki soku owocowego
  • 1/2l śmietany kremówki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1-2 łyżki kakao
  • łyżka płatków migdałowych

 

Sposób przygotowania:

Torcik dla malucha
Budyń przyrządzić z mlekiem według przepisu na opakowaniu. Konfitury wymieszać z sokiem. Jeden blat posmarować konfiturami, następnie budyniem, położyć drugi blat, czynności powtórzyć, przykryć trzecim blatem. Tort odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. 1/2 kremu posmarować boki i wierzch tortu. Z pozostałego wycisnąć rozetki. Tort obsypać kakao, udekorować gotową galanterią.