Sposób przygotowania:
Torcik-gwiazdka z perełkami czekoladowymi
Składniki na biszkopt czyli żółtka oddzielone od białek, cukier, mąka, budyń w proszku i odrobina proszku do pieczenia wymieszać i wlać masę do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem do pieczenia tortownicy w kształcie gwiazdy. Piekarnik nastawić na temp. 175-180 st. C i wstawić tortownicę na 25-30 min. Nie otwierać piekarnika, bo biszkopt opadnie. Nawet po upieczeniu zostawić ciasto po wyłączeniu piekarnika w środku,aż ostygnie. Potem wyjąć i wybić z formy na deskę na chleb lub talerz płaski. Delikatnie przekroić biszkopt na dwie części długim płaskim nożem oraz nasączyć esencją herbacianą lub arakiem jak jest. Krem przyrządzić ucierając żółtka na parze z cukrem, sokiem z cytryny i ajerkoniakiem przez 15-20 min. Zestawić naczynie z kremem i wystudzić. Następnie przełożyć spody ciasta i nakryć górną częścią biszkoptu dolny z kremem. Polewę podgrzać w garnuszku z wodą na wolnym ogniu, obciąć róg opakowania i po wystudzeniu oblać wierzch tortu, rozsmarowywując polewę na brzegach łopatką kuchenną płaską. Dekorować wierzch tortu cukierkami-perełkami i podawać pokrojony.